Referentni broj sata

Otkupljujemo modele luksuznih satova branda Rolex! Želite li unovčiti svoj sat, javite nam se. Plaćamo u gotovini, brzo i sigurno!

Referentni broj sata

Referentni broj sata – kako pronaći broj na satu

Zasigurno ste jednom naišli na odličnu ponudu za sat od nekog renomiranog branda koji već dugo vremena si priželjkujete. Uvijek morate pripaziti na takve oglase, jer najčešće se radi o lažnim modelima satova. Kod kupovine satova morate uvijek pripaziti da ne nasjednete na takve oglase gdje uglavnom prodaju replike originalnih satova. Kako biste lako razaznali koji je sat original, a koji je jeftina kopija, svaki originalni sat ima svoj referentni broj sata dok replike to nemaju. Ujedno, uz dodatne stavke možete brzo uočiti razliku između originala i kopije.

Referentni broj sata – razlike između originalnog sata i kopije

Vrlo jednostavno možete sami uočiti koje su glavne razlike između luksuznog i skupocjenog sata i  njegove jeftine kopije koje se sada posvuda prodaju. Prvo već možete uočiti u samo njegovom izgledu i kvaliteti izrade. Kod originalnih satova možete primijetiti koliko se puno pažnje i truda pridavalo prilikom njegove izrade, dok s druge strane jeftini satovi imaju naznake nesavršenosti na sebi te možete primijetiti koliko je šlampavo izrađen posao. Ujedno logo i svi bitni detalji na originalnim satovima se mogu jasno i čitko razaznati, dok kod replika nije taj slučaj. Sljedeća stavka na koju želite obratiti pažnju je težina sata. Kopije se rade od jeftinog materijala zbog čega su znatno lakši do originala koji se oduvijek rade od vrijednog metala kao što je na primjer zlato. Većina pravih skupocjenih satova rade pomoću automatskog navijanja te stoga ne proizvode tipični zvuk otkucaja kao što je to slučaj kod replika koje rade pomoću baterija. Dodatna stavka zbog čega možete odmah razaznati original od njegove kopije je referentni broj sata koji samo pravi satovi imaju na sebi. Referentni brojevi kod satova se uglavnom nalazi u unutrašnjosti brojčanika.

Referentni broj sata – imaju ih samo originalni satovi

Referentni broj sata se može pronaći samo kod pravih satova jer jeftine replike ih nemaju u sebi. Ukoliko se pitate gdje se može pronaći referentni broj kod sata, on se nalazi u unutrašnjosti brojčanika na dnu. Može vam urar pomoći pri tome da pronađete referentni broj. Vrlo je bitno prilikom kupovine skupocjenog sata od poznatog proizvođača kao što je Rolex, Festina, Omega i slični  da budete 100% sigurni da se radi o autentičnom satu, jer danas na tržištu ima mnogo prodavača lažnih modela. Posebno pazite ako kupujete sat od privatnog prodavača jer ima veliki broj njih prodaje repliku sata, a ne original. Najbolje je da, ako možete kupite sat od ovlaštenog prodavača.

Otkupljujemo sve modele Rolex satova

Ponudite nam otkup svog sata

Kontaktirajte nas putem Whatsappa na broj +385 91 769 6281 ili putem kontakt obrasca

15 + 14 =

         
Ocjena: 4.6 / 5 (373 ocjena)